Massiv tobaksrygning og minimum udluftning. Ikke en særlig god kombination for et hus. Det var da også med bekymrede miner hos venner og familie, at Charlotte Nygaard overtog sit – godt nok voldsomt tilrøgede – drømmehus. Men i dag er enhver røglugt forduftet.
​​
Da Charlotte Nygaards drømmehus blev sat til salg, var hun ikke i tvivl. Det hus skulle hun eje – uanset hvad.
​​
”Det stod til salg i over et halvt år, fordi alle, der så huset, blev overvældet af den massive lugt af grøn Cecil,” siger hun.

​Den daværende ejer af huset havde igennem 50 år røget massivt hver eneste dag. Charlotte og hendes familie kunne naturligvis godt lugte røgen, men de kunne også se noget andet. Nemlig de mange muligheder i det smukke hus fra 1965 med flot udsigt over skov og fjord ved Vejle.

Charlotte er journalist og har igennem sin karriere talt med mange spændende virksomheder, der har opfundet alt lige fra intelligente hospitalssenge over eldrevne skraldebiler til UV-C lys mod lugte og dårligt indeklima.
​​
Ingen hokus pokus her
”Jeg havde fornøjelsen at lave et portræt af virksomheden Jimco på Langeland, der ved årtusindeskiftet høstede EU’s miljøpris i kategorien renere teknologi. Virksomheden har som de førende på markedet udviklet en teknologi, der kombinerer UV-C lys til at udnytte naturens naturlige ozon. UV-C lyset forstærker ozonens naturlige funktion, der virker rensende på lugte og desinficerende over for fx skimmelsvamp. Og altså også over for tobaksrøg,” forklarer Charlotte og uddyber:
​​
”De fleste tror, det er noget hokus pokus og humbug, men det er så enkelt og naturligt, at det er helt rørende. Vi kan i hvert fald konstatere, at ved hjælp af MAC500s og dens storebror OZ1000 er røglugten helt væk.”

​Duften af tordenskrald
Mens MAC500s hjælper Charlotte og hendes familie med kontinuerligt at holde luften i huset frisk – fx er den også ganske velegnet, hvis der er stegt frikadeller eller fisk, som typisk kan hænge i luften i længere tid – fungerede storebroren OZ 1000 som kickstarteren til at rense luften i huset for tobaksrøg.
​​
”Vi havde OZ 1000 kørende i en time i hvert af de rum, der var tilrøget. Når den kører, må man ikke opholde sig i rummet, fordi ozon-niveauet er for højt til at opholde sig i. Da den ene time var gået, kom vi ind i rummet for at lufte den værste ozon ud, og røglugten var helt væk.”
​​
Hun forklarer, at lugten af ozon på ingen måde er ubehagelig. Den lugter på samme måde som luften uden for, lige efter der har været et stort tordenskrald og regnskyl.
​​
Godkendt af svigermors næse
”Jeg er meget taknemmelig for, at jeg var så heldig at støde på JIMCO, der forhandler maskinerne til privat brug, inden vi købte huset. Det har simpelthen reddet os for talrige afvaskninger og duftfriskere med alskens mere eller mindre behagelige dufte. Selv min svigermor, som er meget fintfølende over for blot den mindste tobaksrøg, må bøje sig i støvet for MAC500s,” lyder det med et smil fra Charlotte Nygaard.