Efter mange hårde år med både KOL og lungekræft har Jan Erik Jansen i årevis været nødt til at sidde op, når han sov.

Det skulle en MAC500s kun bruge seks timer til at lave om på.

Alle kan forestille sig, hvilken befrielse det må have været for Jan Erik fra Djursland, da han for første gang i 15 år kunne lægge sig i sin seng og sove – uden den generende fornemmelse af at blive kvalt. For sådan havde det været hver eneste gang, han havde forsøgt sig med søvn i sengen.
Luftvejene blokerede, fik ham til at hoste og sendte ham tilbage i den lænestol, hvor han kun i bedste fald fik nogle få timers sammenhængende søvn. Lænestolen blev løsningen, og Jan Erik opgav næsten drømmen om en god, sammenhængende søvn, der ellers kunne give ham ny energi:

Luften renset på seks timer
​Når Jan Erik kigger på den lille grå metalkasse, der står og summer ganske svagt i hans stue, glæder han sig over, at den gav ham løsningen – og gav ham den gode søvn tilbage:

– Da apparatet var sat op, gik der kun seks timer, så kunne jeg gå ind og sove i min seng! Det er 150% ærligt og sikkert, konstaterer Jan Erik og fortsætter: – Det var dæleme skønt at komme til at ligge ned! Det havde jeg som sagt ikke prøvet i 15 år på grund af luften og især min KOL. Da maskinen kom i gang, kunne jeg altså nogle få timer efter lægge mig ned og sove, fordi den rensede luften. Den tog med det samme røg, mados osv., som du ikke kan lugte her længere.

”En sand guldgrube for mit helbred…”
Jan Erik vil gerne fortælle historien om sine positive oplevelser med MAC500s, fordi han håber, at andre kan lade sig inspirere og få glæde af den lille maskine:
– Jeg havde selv set en annonce for den i Hjemmet, hvor jeg får mine alternative ideer til behandling fra. Jeg skyndte mig at få bestilt maskinen, og siden har den været en sand guldgrube for mit helbred. Nu står den på en hylde her i min stue, og den lille grønne lampe lyser. Det viser mig, at den arbejder på at rense luften her, så jeg kan sove godt, slutter Jan Erik Jansen