​Bedre indeklima hjalp etårig ud af konstant sygdom

​​
Mads var ti måneder gammel, da han blev ramt af astmatisk bronkitis. En simpel løsning gjorde en ende på hverdagens konstante syge perioder, voldsomme hosteanfald og store doser medicin.​

Oppe på skabet i Mads’ værelse ligger en metalkasse på størrelse med en skotøjsæske. De nøgne metalflader ser ikke ud af meget, men under dem gemmer sig hemmeligheden bag de glade lyde af børneleg, der i dag breder sig i hele huset. For bare få måneder siden havde den nu toårige Mads ikke fysisk overskud til meget andet end at ligge i sengen. Mads var end ikke fyldt et år, da han vækkede sine forældre med langvarige hosteanfald så voldsomme, at de ofte endte i opkast. Lægerne konstaterede astmatisk bronkitis og medicinerede den lille dreng.
​​
– Det var hårdt at håndtere den melding fra lægen. Mads havde jo altid været en glad dreng, men sygdommen gjorde ham meget træt og fjernede hans lyst til at lege. På trods af en høj dosis medicin både morgen og aften blev han stadig syg igen og igen. Det trættede ham virkelig meget, fortæller Mads’ mor, Maria Thomsen.

​Maksimal dosis
I Mads’ enkelte gode perioder forsøgte Maria Thomsen i samråd med lægen at skære ned på medicinen. Hver gang blussede sygdommen øjeblikkeligt op og blev meget værre.
​​
– Helt rask blev han aldrig, men vi kunne holde sygdommen nede, hvis vi gav ham maksimal dosis medicin. Det bekymrede os, for det kan ikke være sundt for sådan et lille barn at få så meget medicin, mener Maria Thomsen.
​​
Astmatisk bronkitis er en diagnose, man primært giver børn i alderen nul til fire år. Sygdommen kommer oftest i forbindelse med en forkølelse eller influenza. Virusinfektionen sætter sig på bronkierne i lungerne, indsnævrer luftvejene og resulterer i vejrtrækningsproblemer, hoste og feber.

​Livsglæden vendte tilbage
Vendepunktet i sygdomsforløbet kom, da Maria Thomsen hørte om luftrenseren Jimco MAC500s, der skulle have en gavnlig virkning på en lang række sygdomme, herunder astmatisk bronkitis. Efter at have anskaffet en MAC500s oplevede hun på få dage en markant forandring i Mads’ helbred, humør og energi.
​​
– Han blev mere glad og havde lyst til at lege, løbe og grine. Han fik det simpelthen meget bedre. Det er fantastisk, at der ikke skulle andet til end en lille kasse, vi sætter i stikkontakten. Vi kunne simpelthen mærke, at luften var renere i hjemmet. Med luften renset for bakterier og virus kunne vi trappe ned for medicinen, uden det gjorde Mads syg, fortæller Maria Thomsen.